Horgolj velünk karácsonyra – karácsonyfadísz alakú alátét
Horgolj velünk karácsonyra – karácsonyfadísz alakú alátét

A sorozat lezáró részeként Szentesi Eszter egy 30 perc alatt elkészíthető, jól variálható, pólófonalból készült karácsonyfadísz alakú alátét leírásával készült nektek.

Ha esetleg még nem volt időtök valakinek ajándékot készíteni, akkor ez ötlet életmentő lehet.

karacsonyfadisz_alaku_alatet.jpg

Az alátét leírását itt találhatjátok:

https://barmitarto.blog.hu/2018/12/19/horgolj_velunk_karacsonyra_10_befejezo_resz

A  Horgolj velünk karácsonyra! sorozat többi részét ...

Horgolj velünk karácsonyra – magnó kazettás csillag
Horgolj velünk karácsonyra – magnó kazettás csillag

Így utolsó előtti alkalomra Helga's Eco Design egy igazán rendhagyó karácsonyi dísszel készült nektek a Horgolj velünk karácsonyra sorozat keretein belül.

Maga a dísz, egy csillag formájú karácsonyfa dísz, de az anyaga nem minden napi. Helga hosszas próbálkozás során kikísérletezte, hogy milyen technikával és hányas horgolótűvel lehet a régi magnó kazetták szalagját meghorgolni.

kazetta_csillag.jpg

Ha szeretnétek ti is új életet lehelni régi kazettáitokba, akkor itt ...

Horgolj velünk karácsonyra – amigurumi manófa
Horgolj velünk karácsonyra – amigurumi manófa

A Horgolj velünk karácsonyra sorozat 8. hetében ismét rám került a sor. Így december elején talán már senki nem veszi tolakodásnak, hogy egy igazán karácsonyi dekorációt hoztam nektek.

Idén elképzelhető, hogy biztonsági okokból (2 éves minden hova felmászó és mindent leszedő kisfiam miatt) nem lesz élő karácsonyfánk, de azért nem igazi az ünnep fa nélkül. Mi más lenne a „pótfa” egy horgoló anyukánál, mint egy 30 cm magas amigurumi manófa . Ennek az ...

Horgolj velünk karácsonyra – rendrakó bugyor
Horgolj velünk karácsonyra – rendrakó bugyor

Ezen a héten ismét Szentesi Eszter, a Bármitartó márka megálmodója a soros a Horgoló Angyalok következő karácsonyi ajándékával.

Eszter hivatásként tűzte ki maga elé, hogy minél több embert megfertőzzön pólófonalból készült bármitartóival, melyekhez igen hasznos oktató videókat is készít YouTube csatornájára. Magam is rendszeres nézői közé tartozok, mert habár elsőre nagyon egyszerűnek tűnik ez a fajta technika, de az anyag és a (számomra) ...

Horgolj velünk karácsonyra - angyalka
Horgolj velünk karácsonyra - angyalka

Végre elérkezett az idő, hogy blogger csapatunk utolsó tagja is hivatalosan bemutatkozzon nektek és elhozza nektek karácsonyi ajándékát a 10 hetes Horgolj velünk karácsonyra sorozat keretein belül.

Az 5. angyalka nem más, mint Felker Éva, azaz Evagurumi1 amigurumi desingner, blogger és YouTuber.  Úgy látszik, mi amigurumisok szeretjük halmozni a platformokat :)

Éva egy angyalka igen részletes, videókkal is illusztrált leírásával készült nektek. Személy ...

Horgolj velünk karácsonyra – krétatáblás faldísz
Horgolj velünk karácsonyra – krétatáblás faldísz

Hihetetlen, de ezen a héten már a Horgoló Angyalok 5. ajándékát osztjuk meg veletek és ezzel a közös karácsonyi készülődés feléhez értünk.

Meskok design megálmodója, Vénné Meskó Katalin egy újabb igazán praktikus használati tárggyal készült, ami ünnepek után is jó szolgálatot tesz. Kedvenc Bobbiny zsinórfonaljával egy tábla festékkel kezelt WSC falapot horgolt körbe. A dekoratív táblácska üzenőként, emlékeztetőként vagy akár adventi ...

Horgolj velünk karácsonyra – galléros sál
Horgolj velünk karácsonyra – galléros sál

Ezen a héten végre elérkezett az idő, hogy én is hivatalosan beálljak a Horgoló Angyalok sorába és elhozzam nektek az első karácsonyi ajándékom.

Habár főleg amigurumizni szoktam Pöttöm Gurumi néven, de tavalyhoz hasonlóan idén is magam horgoltam meg kisfiam téli sálját.  Így nyugodtabb vagyok, hogy megfelelő védelme van a mínuszok ellen. Remélem ti is hasznát veszitek a leírásának, még ha nem is vártok az elkészítésével karácsonyig csak a hideg idő ...

Horgolj velünk karácsonyra - kesztyűbáb
Horgolj velünk karácsonyra - kesztyűbáb

A 10 hetes horgoló blogger karácsony 3. hetében Sándor-Molnár Helga, a helgaecosdesign megalkotója hozza el nektek az ajándékát, hogy környezettudatos szeretteiteknek is találjatok karácsonyi ötletet.

Helga egyébként fenntartható alapanyagból horgol fürdőszobai kiegészítőket (arctisztító, szappanzsák, fürdőszivacs, mosdókesztyű) és emellett öko-tex anyagból vagy újrahasznosított alapanyagokból varr tárolót, táskát, bevásárló zsákocskákat, ha ideje ...

Egy igazán univerzális ajándék
Egy igazán univerzális ajándék

Már el is repült egy hét az első Horgoló Angyal megjelenése óta, így már nem titok, hogy ki a titokzatos horgoló blogger csapatunk második tagja.

Ez az angyal nem más, mint Vénné Meskó Katalin, a Meskok-horgolt design megálmodója  http://meskok.hu/

Katit, Eszterhez hasonlóan a Bobbiny közepes vastagságú zsinórfonala ihlette meg. Igaz teljesen más színben és funkcióban.

alatet.jpg

Ha egy kicsit pénztárca barátabb ajándékra vágytok vagy a múlt heti ...

Az első angyal megérkezett
Az első angyal megérkezett

Végre elérkezett a pillanat, hogy az első horgoló angyal fellebbentse szárnyát és elhozza nektek a Horgoló Angyalok első karácsonyi ajándékát.

Ahogy az előző blog bejegyzésemben írtam a mai naptól kezdődően 10 héten át minden szerdán egy-egy saját tervezésű ingyen mintát osztunk meg veletek különböző technikával és fonal felhasználással.

És íme az első ajándék a Bármitartó blog szerzőjétől, Szentesi Eszter től, egy madaras szőnyeg ...

Fonal ajánló horgoláshoz

Hobby horgolóként 2018-as fogadalomként próbálok minél több fonalat és technikát kipróbálni. Tapasztalataimat olvashatjátok ezekről a próbákról: mi mennyire vált be.

Friss topikok