Horgolj velünk karácsonyra - kesztyűbáb

A 10 hetes horgoló blogger karácsony 3. hetében Sándor-Molnár Helga, a helgaecosdesign megalkotója hozza el nektek az ajándékát, hogy környezettudatos szeretteiteknek is találjatok karácsonyi ötletet.

Helga egyébként fenntartható alapanyagból horgol fürdőszobai kiegészítőket (arctisztító, szappanzsák, fürdőszivacs, mosdókesztyű) és emellett öko-tex anyagból vagy újrahasznosított alapanyagokból varr tárolót, táskát, bevásárló zsákocskákat, ha ideje engedni.

Ezzel az igazán játékos lovacska mosdókesztyűvel/ kesztyűbábbal, bármelyik tiltakozó kis lurkót hamar ráveszitek az esti fürdésre.

kesztyubab.jpg

Ha a bábot fürdésre is szeretnétek használni, akkor nagyon fontos a megfelelő fonal kiválasztása, nehogy egy színét és egyéb vegyszereket eresztő anyaggal dolgozzatok, mert azt senki nem látná szívesen a fürdővízében és a bőrén (pl.: Catania szigorúan tilos). Természetesen, ha víz nem éri és csak bábozni szeretnétek vele, akkor bármilyen maradék otthoni fonalatok megfelel lovacskához passzoló színben.

Helga által ajánlott fonal a Fibra Natura Cottonwood. Ez az igazoltan 100%-os organikus pamutból készült fonal organikus festékkel lett befestve. A gyártó még arra is figyel, hogy amikor ezeket a fonalakat színezik az üzemben, akkor más fonalat nem festhetnek vele egy időben nehogy bármilyen szennyezés érje az organikus fonalat. Hogy tovább óvják a fonalat, a gyártó újrahasznosított papír dobozokban szállítja ki a kereskedésekbe és nem műanyag zacskóban.

A lovacska mintáját pedig itt találhatjátok:

https://helgasecodesign.wordpress.com/2018/10/31/horgolj-velunk-karacsonyra-velem-is/?fbclid=IwAR1Bq2Dg0u6ym9cSkLfORAfWXsf00djunmSg1TVpYyxt8e5LtDzk-c9afzM

A  Horgolj velünk karácsonyra! sorozat többi részét pedig itt érhetitek el:
     1. rész - Madaras szőnyeg zsinórfonalból https://barmitarto.blog.hu/2018/10/17/horgolj_velunk_karacsonyra_1_resz

  1. rész – Tányéralátét http://meskok.hu/horgolo-angyalok-2/?fbclid=IwAR2txRIncnnX9ICZw2hGR3FzLvpi7DrTA9oauq86paA21qH3UxYZnpkujyE

 

Egy hét múlva jön a következő angyal. Addig is örömmel vesszük, ha az elkészült munkáitokat #horgoloangyalok jelöléssel megosztjátok az interneten, hogy lássuk célba értek az ajándékaink.

horgolj_velunk_karacsonyra.png

A bejegyzés trackback címe:

https://fonalajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7914336091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fonal ajánló horgoláshoz

Hobby horgolóként 2018-as fogadalomként próbálok minél több fonalat és technikát kipróbálni. Tapasztalataimat olvashatjátok ezekről a próbákról: mi mennyire vált be.

Friss topikok

  • Maresi: Szia, 'áldom' a csökött agyamat, hogy utólag, miután megvettem a szempillafonalat, el is olvasom a... (2020.06.17. 15:28) Szempilla fonál, a mumus
süti beállítások módosítása